Elektrische Mini Fiets Kopen? De Beste Kleine Mini E-Bikes! (2024)

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 16, 2023

Ben je op zoek naar een geschikte elektrische mini fiets? Dan is het allereerst belangrijk om te bepalen waar je naar op zoek bent.

Wil je een elektrische fiets voor je kind kopen? Dan heb je uit nog vrij weinig fietsen de keuze. Ben je echter naar een elektrische vouwfiets voor jezelf op zoek? Dan heb je meer keuze.

De elektrische vouwfietsen staan ook wel te boek als elektrische mini fietsen. Zo’n kleinste e-bike is van zichzelf al klein, maar kan nog eens veel compacter opgevouwen worden.

Over het algemeen beschikt elke kleine elektrische mini fiets over 20 inch wielen en een kleine framemaat.

Het uitkiezen van zo’n fiets is niet makkelijk. Je doet de aankoop immers niet dagelijks, terwijl het aanbod behoorlijk divers is.

Om je hier een handje mee te helpen, hebben wij dit artikel opgesteld.

Wij bespreken waar je op moet letten bij het kopen van een elektrisch fietsje, maar ook wat de 4 beste elektrische mini fietsen zijn.

 1. De 4 beste elektrische mini fietsen vergeleken
 2. Wat is een mini fiets precies?
 3. Hoe vind je de beste elektrische mini fiets?
 4. Veelgestelde vragen over een elektrische mini fiets

De 4 beste elektrische mini fietsen vergeleken

Met een elektrische mini fiets geniet je sowieso van veel gemak. Ook geniet je van een hoop mogelijkheden en van – als het goed is – een goede kwaliteit.

Maar, dat is alleen het geval als je voor een goede kleine e-bike kiest. Onderstaande elektrische mini fietsen zijn als beste uit onze test naar voren gekomen.

1. Legend Monza

Elektrische Mini Fiets Kopen? De Beste Kleine Mini E-Bikes! (1)

De Legend Monza is naar onze mening de beste elektrische mini fiets. Deze fiets beschikt over 20 inch wielen, is makkelijk inklapbaar en van een uitmuntende kwaliteit.

Met deze fiets geniet je van een comfortabele fietstocht. Dit komt onder meer door de 20 inch banden, het gelzadel en de fijne vering. Ook is het ideaal dat je makkelijk op- en af kunt stappen.

Wil je behoorlijke afstanden afleggen? Met de Legend Monza e-bike geniet je van een actieradius tot wel 100 kilometer.

De maximale snelheid is 25 km/u en je krijgt de beschikking over maar liefst 6 versnellingen. De fiets is bovendien makkelijk in te vouwen en weegt slechts 19 kilogram.

2. Eovolt Afternoon

Elektrische Mini Fiets Kopen? De Beste Kleine Mini E-Bikes! (2)

Gaat je voorkeur uit naar een lichtgewicht kleine e-bike? Dan kun je voor de Legend Monza kiezen, maar ook voor de Eovolt Afternoon. Dit is wat ons betreft ook een prima mini elektrische fiets.

Deze fiets ziet er simpel uit, maar is behoorlijk complex vormgegeven. Met een handig invouwsysteem vouw je ‘m in ieder geval makkelijk in, waarbij het gewicht van slechts 19 kilogram goed van pas komt.

Deze fiets beschikt over een actieradius tot wel 100 km, over 20 inch antilekbanden, over een LCD display, over voorvorkvering en over 7 versnellingen.

3. Ecobike Even

Elektrische Mini Fiets Kopen? De Beste Kleine Mini E-Bikes! (3)

Heb je behoefte aan een mini fiets met lage instap? Dan is de Ecobike Even de beste optie voor je. Zoals je op de foto’s duidelijk kunt zien, is het frame extreem laag vormgegeven. Je stapt daardoor zonder enige moeite op deze fiets.

Deze mini e-bike biedt veel mogelijkheden. Zo is de maximale actieradius 130 kilometer, geniet je van een maximale snelheid van 25 km/u en geniet je van perfect remmen.

Ook kun je deze vouwfiets makkelijk inklappen. Met een totaalgewicht van 20 kilogram neem je ‘m ook nog makkelijk mee.

4. Amigo E-Click C1

Elektrische Mini Fiets Kopen? De Beste Kleine Mini E-Bikes! (4)

Ben je op zoek naar een goedkope mini elektrische fiets? Kijk dan zeker naar de Amigo E-Click C1. Voor deze fiets betaal je nog geen 1200 euro, terwijl ‘ie onwijs veel gemak biedt.

Zo is deze fits van een krachtige motor voorzien. Deze motor levert een actieradius van wel 110 kilometer. De accu is bovendien in 7 uur opgeladen en de maximale snelheid is 25 km/u.

Door het simpele design neem je deze fiets ook nog makkelijk mee. Uiteraard ook dankzij het invouwsysteem.

Wat is een mini fiets precies?

Elektrische Mini Fiets Kopen? De Beste Kleine Mini E-Bikes! (5)

Ben je op zoek naar de beste elektrische fiets? Dan kom je al snel heel veel varianten tegen. Alleen de fietsen die je op kunt vouwen, vallen onder de noemer ‘mini fiets’.

Elke mini fiets heeft dan ook enkele gemeenschappelijke kenmerken:

 • De fietsen zijn makkelijk op te vouwen. Doordat je de fiets op kunt vouwen, kun je ‘m moeiteloos overal mee naar toe nemen.
 • De fietsen hebben een lage instap. Dit heeft puur te maken met de vormgeving van een elektrische vouwfiets.
 • De fietsen zijn voor veel mensen geschikt. Ben je op zoek naar een e-bike voor kleine mensen? Dan is een vouwfiets voor je interessant. Dit is ook het geval als je wat langer bent, maar wel de beschikking over een lichtgewicht e-bike wilt hebben.

Kom je online een e-step met zadel tegen? Ook die e-steps vallen in principe onder de noemer ‘mini fietsen’. Wel is het dus ‘wenselijk’ dat deze e-step met zadel vouwbaar is.

Hoe vind je de beste elektrische mini fiets?

Elektrische Mini Fiets Kopen? De Beste Kleine Mini E-Bikes! (6)

Heb je oren naar de aanschaf van een elektrische mini fiets? Zorg er dan voor dat je heel kritisch bent. Deze elektrische fietsjes kosten namelijk erg veel geld. En het is ook geen aankoop die je dagelijks doet.

Wij raden je aan om goed op onderstaande punten te letten:

 • Vormgeving. Kijk allereerst goed naar de vormgeving van de e-bike. Vind je de kleurstelling mooi? Spreekt het gewicht van de e-bike je aan? En vind je de algehele vorm fraai en handig? Zoals bovenstaande mini fietsen laten zien, bestaan er grote verschillen op het gebied van vormgeving.
 • Specificaties. Kijk ten tweede naar de specificaties. Wat is de maximale actieradius van de kleine elektrische fiets? En wat is de maximale snelheid? Met name op het gebied van de maximale actieradius bestaan grote verschillen.
 • Frame- en wielmaat. De meeste mini fietsen waar je voor kunt kiezen, hebben een wielmaat van 20 inch. Wat de framemaat is, is aan jou om te bekijken. Je moet deze framemaat immers afstemmen op je eigen lengte. Bij veel mini fietsen staat benoemd wat de mogelijke lichaamslengte is.
 • Overige eigenschappen. Je doet er verstandig aan om ook op overige eigenschappen te letten. Hierbij kun je denken aan het remsysteem, de hoeveelheid versnellingen, de plaatsing van de motor en de oplaadtijd van de accu.

Graag raden wij je ook het volgende aan: denk goed na over het gewenste gebruik. Als je weet hoe én waar je de e-bike wilt gebruiken, kun je gericht op zoek naar de beste elektrische mini fiets.

En daarbij zou je dus goed op bovenstaande punten moeten letten. Of je kiest direct voor één van de 4 beste kleine e-bikes.

Veelgestelde vragen over een elektrische mini fiets

Voor wie is een elektrische mini fiets geschikt?

Een elektrische mini fiets is geschikt voor kleine mensen, voor lange kinderen en voor volwassenen. Met name volwassenen die hun e-bike in het openbaar vervoer mee willen nemen, hebben baat bij een elektrische mini fiets. Je kunt zo’n elektrische fiets namelijk makkelijk inklappen, waarna je ‘m probleemloos overal mee naar toe neemt.

Hoe hebben wij de beste elektrische mini fietsen beoordeeld?

Om tot de 4 beste elektrische mini fietsen te komen, hebben wij een uitgebreide test achter de rug. Hierbij hebben wij gekeken naar de samenstelling, vormgeving, specificaties, afmetingen, eigenschappen en prijs-kwaliteitverhouding van de fiets. Aan de hand van deze eigenschappen hebben wij de beste mini e-bikes aan kunnen wijzen!

Misschien ook interessant:

 • Elektrische fiets 24 inch
 • Elektrische fiets 28 inch
Elektrische Mini Fiets Kopen? De Beste Kleine Mini E-Bikes! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 5779

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.