Wat kost Netflix per abonnement? En ben je benieuwd naar welke Netflix abonnementen er eigenlijk zijn? (2024)

Netflix is een populaire streamingdienst waarmee je toegang hebt tot een breed scala aan films, series en documentaires. Maar wat kost Netflix eigenlijk en welke abonnementen zijn er beschikbaar? In dit artikel geven we je een overzicht van de verschillende Netflix abonnementen en de bijbehorende kosten.

Netflix abonnementen en prijzen

Netflix biedt drie verschillende abonnementen aan: Basic, Standaard en Premium. Elk abonnement heeft zijn eigen prijs en functies. Hieronder vind je een overzicht van de abonnementen en de bijbehorende kosten:

  1. Basic abonnement: Dit is het goedkoopste abonnement en kost €7,99 per maand. Met het Basic abonnement kun je op één scherm tegelijkertijd Netflix kijken. Daarnaast kun je op één apparaat films en series downloaden. Het Basic abonnement biedt geen ondersteuning voor HD- of Ultra HD-kwaliteit.

  2. Standaard abonnement: Het Standaard abonnement kost €11,99 per maand. Met dit abonnement kun je op twee schermen tegelijkertijd Netflix kijken en op twee apparaten films en series downloaden. Het Standaard abonnement biedt ondersteuning voor HD-kwaliteit, maar niet voor Ultra HD.

  3. Premium abonnement: Het Premium abonnement is het duurste abonnement en kost €15,99 per maand. Met dit abonnement kun je op vier schermen tegelijkertijd Netflix kijken en op zes apparaten films en series downloaden. Het Premium abonnement biedt ondersteuning voor zowel HD- als Ultra HD-kwaliteit.

Vergelijking van de abonnementen

Om je te helpen bij het kiezen van het juiste abonnement, hebben we een vergelijking gemaakt van de verschillende functies die elk abonnement biedt. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kenmerken van elk abonnement:

Functie Basic Standaard Premium
HD beschikbaar Nee Ja Ja
Full HD beschikbaar Nee Ja Ja
Ultra HD beschikbaar Nee Nee Ja
Aantal schermen tegelijk 1 2 4
Aantal apparaten met downloads 1 2 6
Kijken op verschillende apparaten Ja Ja Ja
Altijd opzegbaar Ja Ja Ja
Ruimtelijke audio Nee Nee Ja
Extra lidplekken toevoegen Nee Ja, maximaal 1 voor €3,99 per maand Ja, maximaal 2 voor elk €3,99 per maand

Hoe sluit je een Netflix abonnement af?

Het afsluiten van een Netflix abonnement is eenvoudig en kan in slechts enkele stappen worden gedaan. Volg de onderstaande stappen om een abonnement af te sluiten:

  1. Ga naar de website van Netflix: .
  2. Klik op "Bekijk de abonnementen" om een overzicht te krijgen van de beschikbare abonnementen.
  3. Kies het abonnement dat het beste bij je past en klik op "Doorgaan".
  4. Geef een e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord op om een account aan te maken.
  5. Selecteer de gewenste betalingsmethode en vul de betalingsgegevens in.
  6. Bevestig je abonnementskeuze en je Netflix abonnement gaat direct van start.

Netflix account delen

Als je je afvraagt of je een Netflix account kunt delen, dan is het antwoord ja. Bij elk abonnement staat aangegeven op hoeveel schermen tegelijkertijd Netflix kan worden gekeken. Het delen van een account binnen hetzelfde huishouden heeft geen invloed op de kosten. Je kunt echter wel extra lidplekken toevoegen voor €3,99 per maand, zodat je ook buiten je huishouden toegang kunt geven tot je Netflix account.

HD, Full HD en Ultra HD

Bij bepaalde abonnementen is het mogelijk om films en series te kijken in HD, Full HD en Ultra HD. Het Basic abonnement biedt geen ondersteuning voor HD- of Ultra HD-kwaliteit. Het Standaard abonnement biedt ondersteuning voor HD-kwaliteit, terwijl het Premium abonnement zowel HD- als Ultra HD-kwaliteit ondersteunt. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle films en series beschikbaar zijn in HD of Ultra HD. Dit kan afhangen van het apparaat waarop je kijkt en de internetprovider waarmee je streamt.

Met deze informatie kun je een weloverwogen keuze maken bij het kiezen van een Netflix abonnement dat het beste bij jouw behoeften past. Veel kijkplezier!

Wat kost Netflix per abonnement? En ben je benieuwd naar welke Netflix abonnementen er eigenlijk zijn? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 5775

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.